+36 30 488 7113 info@ajtoablakguru.com

A megfelelő ablak kiválasztása.

Jó tudni, hgy amikor nyílászárót veszel, akkor nem költöd a pénzt, hanem befektetsz. Miért? Mert télen a meleget szeretnéd bent tartani, nyáron pedig a hideget kint. És az sem árt, ha az évek múlásával nem kell majd a hőingadozás okozta vetemedéssel foglalkozni.

Ennek segítése érdekében pontokba szedtük a legfontosabb tényezőket, legyen szó akár régi ablak cseréjéről, akár teljesen új beépítéséről.

 

„Majd én beszerelem azt az ablakot”

Nem minden esetben beszélhetünk csak kimondottan az ablak hibájáról, mert gyakran adódik az a szituáció, hogy a beszerelés szakszerűtlensége miatt kerül sor a cserére.

Kifejezetten olyan forgalmazótól vagy szakembertől vásároljunk, aki ezzel kel és ezzel fekszik, mert ezzel egyrészt megmarad a garancia, másrészt nem kell majd a Youtube-on oktató videókat turkálnunk az utólagos hibáink kijavítása érdekében.

Egy ablak beépítése ma már nem vicc, ezen a biztonságunk és a későbbi kiadásaink múlhatnak és múlnak is!

Messze kerüljük a „feketéző” szerelőket is, mert biztosra vehetjük, hogy későbbi probléma esetén már nem lesznek elérhetők.

Műanyag ablakot befogadó falazat és felhasználás jellege.

Nem mehetünk el szó nélkül amellett a tényező mellett sem, hogy konkrétan milyen épületbe / falba lesz beépítve a műanyag nyílászáró. Nem mindegy ugyanis, hogy egy panelház nyolcadik emeletén, vagy egy szigetelés nélküli családi házba lesz beépítve.

Előbbi esetén például az ablak szerkezetének tudnia kell a magasabb légzárási jellemzőket és a megfelelő szélellenállást, utóbbinál pedig kompenzálnia kell a falak szigetelésének hiányát. Erre z esetre például minimum 6 légkamrás nyílászáró javasolt.

Összefoglalva tehát kétszer is gondoljuk meg, hogy melyik árkategóriából választunk, mert az olcsóbb lesz később a drágább. Valamint legyünk tisztában azzal is, hogy milyen területen kell majd helytállnia hosszú évekig leendő ablakunknak.

Ha Neked is tudunk segíteni a nyílászárók útvesztőjében, kérd ingyenes, 24 órán belüli árajánlatunkat!